Anmäl dig till skridskoskolan!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
KK Sundbyberg
Välkomna till konståkningsgrupperna!

Åkare som uppnått skridskoskolans märke 8 kan välja att gå över till våra fortsättningsgrupper i mån av plats. Där får de som vill möjlighet att ta förbundets tävlingstest, vilket är ett krav för att börja tävla. 

 

De flesta börjar tävla så kallade Slingatävlingar för att sedan gå vidare till Stjärntävlingar.

För att tävla på högre nivå krävs särskilda färdigheter som ska godkännas av domare på tester som föreningarna arrangerar. Det är alltid tränarna som avgör när åkarna är mogna att testa. Det finns två sorters test: Basic och Fri.

 

För att ta klivet upp och bli B-åkare krävs att man tar Basic 2/ Fri 2 - oavsett ålder. Då får man tävla Klubbtävlingar, vilka i de allra flesta fall äger rum i det egna distriktet. 

 

Nästa nivå är A-serien där endast A-åkare får anmälas. Vilka tester som krävs beror på åkarens ålder (se under fliken "Testkrav för att bli A och B-åkare"). I A-serien är det Svenska konståkningsförbundet som tilldelar varje åkare ett antal tävlingar, vilka kan ligga var som helst i vårt avlånga land. Resor, uppehälle, tränar- och tävlingskostnader får varje åkare bekosta själv. Ju högre nivå man tävlar på, desto dyrare blir det.

 

Inför varje ny termin ser huvudtränaren över de högre tävlingsgrupperna och fördelar åkarna så som anses bäst utifrån tillgång på is och tränare.

 

Många grupper tränar samtidigt på isen och har markträning både i ishallen och utomhus.

 

Under huvudsäsongen äger i princip all träning rum i Tulehallen på Sundbybergs idrottsplats, men när den stänger för sommaren får man räkna med träning i andra ishallar runt om i Storstockholm. 

Elitseriepremiär i Luleå
2021-12-12 10:33

I helgen är det äntligen premiär för Elitserien och Morgondagarserien igen efter pandemiuppehållet. Runt 140 åkare är anmälda till tävlingen i Luleå. 

Melina Arrenius har kvalat in i morgondagarserien!
2021-11-15 19:41

Klubben säger stort grattis till Melina Arrenius, som med 73.94 poäng i klassen Ungdom 15 A har klarat av kvalgräns till morgondagarserien!

Kval till elitserien, tävlingsdebut efter pandemin och Halloween för skriskoskolan
2021-11-04 08:49

I helgen kvalade AmandaAlicia och Melissa till Svenska elitserin 2021-2022. Amanda fick nytt personbästa 85,39 poäng. Alicia var en av två tävlande bland 20 Juniorer A som hoppade 3S. Melissa fick plus från domarna för både sina 2F, 2S och 1A.

 

MAXI Haninge Pokalen i början av oktober blev första tävlingen efter pandemin för Linnea Arrenius och Felicia Tormann. Med 22,12 poäng landade Linnea på 7:e plats bland 31 Miniorer B. Felicia debuterade i för henne ny klass, Ungdom 13 B, och samlade 23,06 poäng.

 

Medan våra tappra tjejerna kämpade på tävlingsarenan såg Tove och de unga tränarna till att det skulle bli halloweenig stämning i hemmaishall!

 
Hitta oss på Facebook
Skridskoskola
Guldsponsorer
Våra sponsorer
Du har möjlighet att stödja klubben