Anmäl dig till skridskoskolan!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
KK Sundbyberg
Välkomna till konståkningsgrupperna!
Grupp 1.

Åkare som vill träna mer konståkning kan välja att gå över till våra fortsättningsgrupper i mån av plats. Där får de som vill möjlighet att ta förbundets tävlingstest, vilket är ett krav för att börja tävla. 

 

De flesta börjar tävla så kallade Slingatävlingar för att sedan gå vidare till Stjärntävlingar.

För att tävla på högre nivå krävs särskilda färdigheter som ska godkännas av domare på tester som föreningarna arrangerar. Det är alltid tränarna som avgör när åkarna är mogna att testa. Det finns två sorters test: Basic och Fri. Läs om testerna i detta dokument från Svenska konståkningsförbundets hemsida.

 

För att ta klivet upp och bli B-åkare krävs att man tar Basic 2/ Fri 2 - oavsett ålder. Då får man tävla Klubbtävlingar, vilka i de allra flesta fall äger rum i det egna distriktet. 

 

Nästa nivå är A-serien där endast A-åkare får anmälas. Vilka tester som krävs beror på åkarens ålder (se under fliken "Testkrav för att bli A och B-åkare"). I A-serien är det Svenska konståkningsförbundet som tilldelar varje åkare ett antal tävlingar, vilka kan ligga var som helst i vårt avlånga land. Resor, uppehälle, tränar- och tävlingskostnader får varje åkare bekosta själv. Ju högre nivå man tävlar på, desto dyrare blir det.

 

Inför varje ny termin ser huvudtränaren över de högre tävlingsgrupperna och fördelar åkarna så som anses bäst utifrån tillgång på is och tränare.

 

Många grupper tränar samtidigt på isen och har markträning både i ishallen och utomhus.

 

Under huvudsäsongen äger i princip all träning rum i Tulehallen på Sundbybergs idrottsplats, men när den stänger för sommaren får man räkna med träning i andra ishallar runt om i Storstockholm. 

Många avklarade test i helgen!
2023-05-11 14:17
Våra grymma tävlingsåkare Maja-Lisa, Julia, Maya och Asya.

På testet på Lidingö i söndags den 7 maj 2023 tog våra fantastiska åkare Julia Nemeth, Maja-Lisa Larsson och Maya Akbas basic 2! Grymma Noëlle Karlge klarade även fri 1!

 

Extra grattis till Julia som nu blivit B-åkare, bra jobbat!

KKSU på Hovet
2022-12-04 13:50

Onsdagen den 30 november var tjejerna i Grupp 1A, några av våra tidigare åkare samt unga tränare med på ett uppträdande på Hovet under en Hockey Match. 

 

KKSU fick för några veckor sedan en förfågan av AIK Hockey om vi ville vara med i ett pausnummer i en av deras matcher i Allsvenskan och vi såg det som en jätterolig erfarenhet och möjlighet att visa hur duktiga och och erfarna åkare samt unga tränare det finns i vår klubb. 

 

Det blev som vi hade hoppats en mycket rolig kväll både för tjejerna som var med och för dem som tog sig dit och tittade! Vi fick också mycket bra återkoppling från AIK om hur uppskattat det var och hur duktiga de tyckte att våra tjejer varit och det kan vi bara hålla med om! Grymt jobbat alla ni som var med. Ni gör klubben så stolt. Inte bara med ert engagemang men även att ni lyckats få ihop ett sånt snyggt nummer på så kort tid med så många åkare med olika viljor och stilar. Fantastiskt! 

Avklarat fri 1!
2022-11-22 23:27
En glad Maja-Lisa Larsson efter lyckat fri 1-test

Idag lyckades Maja-Lisa ta fri 1 i Husby ishall. Stort grattis!

Miniorerna på SASK Pokalen 13 november
2022-11-15 12:52
10 av våra åkare i klassen Miniorer Stjärnklass på plats i Husby för SASK Pokalen 2022

Vi är så stolta och imponerade över alla tjejernas insatser under tävlingen SASK Pokalen i Husby. Några har tävlat innan medan flera tävlade för allra första gången. Alla framförde jättefina program. Grattis till er alla!

Fina åk i U13 på SASK-pokalen!
2022-11-13 20:41
Klara Lindblå och Maja-Lisa Larsson på tävling i Husby med tränare Tove Tisell Mikkelsen.

Idag tävlade våra tjejer Klara och Maja-Lisa i klassen Ungdom 13 Stjärnklass med superfina åk! Tävlingen hölls i Husby ishall den 13 november 2022.

 
Hitta oss på Facebook
Skridskoskola
Guldsponsorer
Våra sponsorer
Du har möjlighet att stödja klubben