Anmäl dig till skridskoskolan!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
KK Sundbyberg
Tränare i KK Sundbyberg

Vera Pokrovskaja är huvudtränare för samtliga tävlingsåkare i vår förening och ansvarar i första hand för A-åkarna i Elitserien och A-serien. Till sin hjälp har hon flera duktiga tränare som är ansvariga för de övriga gruppernas träningsupplägg och åkarnas utveckling. Då istiderna är ytterst begränsade tränar oftast flera grupper samtidigt. Det ger tränarna möjlighet att hjälpa varandra med tips och råd och innebär att åkarna ibland får träna något moment med en annan tränare än de brukar ha. 

Vera Pokrovskaja - Huvudtränare

Vera har en 5-årig internationell tränarutbildning från ryska Idrottsakademin i S:t Petersburg, vilket är den högsta nivån i Ryssland. Hon är även utbildad i fysiologi och psykologi.

 

Hon har över 30 års erfarenhet som tränare och har tränat såväl elit- som landslagsåkare.

 

Vera har bland annat tagit fram en nordisk juniormästare, en bronsmedaljör på SM och en deltagare i Universiaden 2011.

 

Hon har även utsetts till årets ledare i Västmanland och belönats med Hans Linds stipendium för att ha lyckats få flest egna åkare att bli uttagna att tävla på SM. HT 2018 fick hon klubbens hederspris.

 

Om man beskriver Vera med tre ord är hon noggrann, hängiven och karismatisk!

Anna Pokrovskaja - Tränare för olika grupper i klubben

Anna har tränarmeriter med över 20 års erfarenhet och innehar hela steg 3 av svenska konståkningsförbundets tränarutbildning och domarutbildning. Hon är även verksam som koreograf och legitimerad lärare.

 

Anna är rekryteringsansvarig för klubbens konståkningsgrupper. Hon har tidigare haft åkare på USM och är numera aktiv tränare i KKSu!

Tove Tisell Mikkelsen - Tränare och skridskoskoleansvarig

Tove innehar steg 2 (A+B) av svenska konståkningsförbundets tränarutbildning.

 

Hon började träna konståkning i KKSu som 6-åring och har sedan dess tränat och tävlat i singelkonståkning i klubben.

 

Tove har även tränat och tävlat i synkroniserad konståkning från 12 till 17 års ålder i lagen Gold Skate och Moonlights där hon varit lagkapten alla år. Med laget har Tove deltagit på SM 6 gånger och även invigt VM i konståkning 2018.

 

Tove går nu fjärde året på KTH och försöker kombinera konståkningen med skolan och tränar två gånger i veckan.

 

Hon är för nuvarande tränare för grupp 2 och F1 samt ansvarig tränare i skridskoskolan.

Elfrida Lande Lundqvist - Tränare till flertalet grupper

Elfrida innehar steg 2 (A+B) av svenska konståkningsförbundets tränarutbildning.

 

Elfrida började åka skridskor när hon var 5 år och kom till KKSU vid 8 års ålder. Som 12-åring gjorde hon sin första elitserietävling och har sedan dess tävlat på både A- och elitnivå, deltagit på USM och gjort flera tävlingar utomlands.

 

Vid sidan av singelåkningen har Elfrida även tränat och tävlat i synkroniserad konståkning samt varit engagerad som skridskoskoletränare i klubben sedan ung ålder vilket har lagt grunden för hennes fortsatta karriär som konståkningstränare.

 

På isen brinner hon för det konstnärliga och tre ord att beskriva henne med är entusiastisk, kreativ och lyhörd.

Erika Lind - Tränare för merparten av klubbens tävlingsåkare

Erika innehar steg 2 (A+B) av svenska konståkningsförbundets tränarutbildning.

 

Hon började träna konståkning som sjuåring. Hon har tävlat på elitnivå från 11 till 21 års ålder och slutade vintern 2014 med en 4:e placering på SM.

 
Sammanlagt har Erika tävlat SM tio gånger med ett personbästa i kortprogram på 50,05 poäng och 80,88 poäng i friprogrammet.

 

Erika har även medverkat som konståkare i musikvideon "Turn It Down" med Kaskade, Rebecca & Fiona 2011. Utfört solonummer på isgalan ”100-årsjubileum av Stadion och OS 1912" samt uppträtt på "Stockholm Ice" i Globen 2012.

 

Om man beskriver Erika med tre ord är det målinriktad, lojal och med ett öga för detaljer.

 
Hitta oss på Facebook
Skridskoskola
Guldsponsorer
Våra sponsorer
Du har möjlighet att stödja klubben