Anmäl dig till skridskoskolan!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
KK Sundbyberg
Utrustning från topp till tå

Begagnat

I Facebook-gruppen Konståkningsklubben Sundbyberg :: köp och sälj kan man både göra fynd och få tips och råd från mer erfarna föräldrar! Klubben anordnar även så kallade klädbytardagar ibland, vilket är tillfällen då det finns möjlighet till att köpa och sälja begagnade konståkningskläder, skridskor och tillbehör. 

 

Skridskor

Konståkningsskridskor är hårda i materialet för att ge bra stabilitet. Alla som börjar i skridskoskolan bör därför redan från början ha riktiga konståkningsskridskor med bra skena och taggar. Kontrollera att det är rätt storlek. De ska kunna röra tårna i skridskon - men den får absolut inte vara för stor. Kontrollera att skridskorna känns bra i god tid innan barnen ska träna.

 

Skridskosnörena ska vara tillräckligt långa för att kunna knyta en rosett högst upp. Har man längre snören ska dessa kortas ned. Vira inte skridskosnörena runt skridskorna, det minskar rörligheten.

 

Köper du begagnade skridskor ska du kontrollera att det finns slipyta kvar och att själva skon fortfarande är styva kring ankeln och inte har vikt sig. Skridskorna ska slipas med jämna mellanrum. Automatslip rekomenderas inte, då skenan kan skadas. Behöver du hjälp med slipning kan du vända dig till Skridsko-Johan i Blackeberg, Bromma. Tänk också på att använda skridskoskydd till och från isen.

 

Klädsel

Fingervantar och följsamma träningskläder i stretchmaterial är bra, exempelvis träningsbyxor, gärna med underställ närmast kroppen. Fleecetröja och eventuellt en väst kan rekomenderas. Vinterjacka och täckbyxor för de yngsta. Det finns specialiserade konståkningsaffärer som säljer passande kläder för träning på is.

 

Hjälm

På huvudet har alla hjälm tills de tagit Tävlingstestet (f.d. Fri grund). Tränaren talar om när åkaren kan ta av sig hjälmen. Det innebär att åkaren får träna utan hjälm på klubbens tränarledda lektioner. På allmänhetens åkning eller lektioner med skolan ska barnen fortfarande ha hjälm. Har man glömt sin hjälm finns några till utlåning i ishallen. Dessa kan kvitteras ut vid inskrivning och återlämnas vid passets slut. Vi rekommenderar att de som tar av sig hjälmen använder de särskilda pannband som tagits fram för att skydda mot huvudskador. 

 

Övrigt

Namnmärk alla klädesplagg, hjälmar och vattenflaskor! Ni har själva ansvar för kläder och värdesäker i ishallen, kvarglömda kläder återfinns i en korg i ishallen som tas fram varje lördag.

 
Hitta oss på Facebook
Skridskoskola
Guldsponsorer
Våra sponsorer
Du har möjlighet att stödja klubben