Anmäl dig till skridskoskolan!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
KK Sundbyberg
Om klubben

Konståkningsklubben Sundbyberg grundades 1971 av Helga Wischnowski. Helga som hade två skridskoglada barn var ofta var nere på idrottsplatsen där kommunen hade is om vintrarna. Där träffade hon fler föräldrar som tyckte det borde finnas en mer organiserad verksamhet för konståkning, och klubben startades med Rigmor Markusson som föreningens första huvudtränare.

 

Till en början tränade man mest för skojs skull, men med tiden startades även tävlingsgrupper och  klubbens nuvarande huvudtränare Vera Pokrovskaja anställdes. Hon hade en 5-årig internationell tränarutbildning från ryska Idrottsakademin i S:t Petersburg i bagaget och hade varit tränare i flera svenska klubbar. I dag har hon över 30 års erfarenhet som tränare.

 

Klubben började växa och har i dag såväl skridskoskola som fortsättningsgrupper och tävlingsgrupper. Klubbens åkare deltar i tävlingar både nationellt och internationellt. Varje år genomförs också en populär julshow där alla åkare deltar.

 
Hitta oss på Facebook
Skridskoskola
Guldsponsorer
Våra sponsorer
Du har möjlighet att stödja klubben